Shares

Seniorenresidentie Mathilde is gelegen aan de Bontestraat 48 te 9620 Zottegem en zal bestaan uit 89 assistentiewoningen.

De residentie bevindt zich op 1 km van het centrum van Sint-Maria-Oudenhove, waar zich een bakker, beenhouwer, krantenwinkel en andere commerciële zaken bevinden.

groenErkenning

De seniorenresidentie is erkend als groep van assistentiewoningen door het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid, ingevolge het besluit van de Vlaamse Overheid van 24 juli 2009 en van 12 oktober 2012. Dit betekent een garantie voor de bewoner dat de assistentiewoning voldoet aan de kwaliteitsnormen die de Vlaamse Overheid oplegt. Het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid houdt toezicht op de erkenning.

groenBeheersinstantie

Seniorenresidentie Mathilde wordt beheerd door N.V. Seniorenresidentie Mathilde en heeft sinds 2005 ervaring heeft in de wereld van assistentiewoningen.

N.V. Seniorenresidentie Mathilde wordt vertegenwoordigd door gedelegeerd bestuurder Ivan Gaublomme.

De beheerder is verantwoordelijk voor het verblijf van de bewoner en de organisatie van de zorg- en dienstverlening.

groenBijzondere verblijfsvoorwaarden

Assistentiewoningen -vroeger serviceflats genoemd- zijn bestemd voor senioren vanaf 65 jaar. Zij wonen zelfstandig en kunnen gebruik maken van een waaier aan zorg- en dienstverleningen. Elke flat is volledig aangepast aan de behoeften van senioren.

Dankzij brede gangen en deuropeningen zijn alle assistentiewoningen toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers,. Dicht bij de inkomhal zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden en rolstoelgebruikers voorzien.

Elke bewoner kan genieten van aangepaste verzorging en verpleging, in principe tot aan het levenseinde, zolang dit in een open instelling mogelijk is en medisch verantwoord blijft.

De beheerder beslist of een kandidaat-bewoner in aanmerking komt om een assistentiewoning in Seniorenresidentie Mathilde te bewonen. De beheerder heeft het recht om uitzonderlijk kandidaten jonger dan 65 jaar toe te laten, indien hun medische of sociale toestand dit zou vereisen.

groenWachtlijst

Kandidaat-bewoners kunnen zich inschrijven op een wachtlijst. Wanneer er een assistentiewoning vrijkomt, worden de kandidaat-bewoners volgens datum van inschrijving opgeroepen. Indien een kandidaat-bewoner bij oproep nog wenst te wachten, dan wordt deze persoon terug onderaan de wachtlijst ingeschreven met een nieuwe inschrijvingsdatum.

groenPersoonlijke vrijheden en overtuiging

De persoonlijke vrijheden van iedere bewoner worden gewaarborgd. De beheerder en de bewoners eerbiedigen de ideologische, politieke, filosofische en godsdienstige overtuiging van de medebewoners.

Elke bewoner is vrij om bezoek te ontvangen in zijn/haar assistentiewoning, in de ontmoetingsruimte of in het restaurant.

groenMedische raadpleging en behandeling

De bewoner is vrij om de geneesheer (huisarts, specialist) van zijn keuze te raadplegen.

blaadjes mathilde

Contacteer ons voor meer info via onderstaand contactformulier: